Kalender

Kalendern är tom!

Aktuellt

2016-02-18

Jag vet att ni är många som följer oss och jag förstår att det är mycket funderingar på vad som hänt och händer i team olofsson så jag tänker därför lägga ut lite info!//Evelina

 

Vi drar det från början för dom som inte vet. Under SSR i Karlskrona gjorde vi en rejäl avåkning. Vi missbedömde en kurva och åkte i full fart rakt in bland 3 björkar där det tog tvärstopp. Är otroligt tacksam för att vi inte snålat med skydd, för utan hybridet hade jag inte ens vela tänka på vad som hänt..

Bilen vart riktigt dålig och kilades fast mellan träden, jag och paulin fick hjälp ur bilen och avvaktade sedan sista bil för att åka in till sjukhuset där vi fick röntga nacken. Vi klarade oss från allvarligare skador och kunde gå därifrå med "bara" blåmärken och ömma kroppar.

South Swedish Rally Evelina Olofsson Crasch, Krasch in i träd

 
 South Swedish Rally Evelina Olofsson Crasch, Krasch in i träd  South Swedish Rally Evelina Olofsson Crasch, Krasch in i träd
 South Swedish Rally Evelina Olofsson Crasch, Krasch in i träd  South Swedish Rally Evelina Olofsson Crasch, Krasch in i träd
 South Swedish Rally Evelina Olofsson Crasch, Krasch in i träd South Swedish Rally Evelina Olofsson Crasch, Krasch in i träd
 
 

 

 South Swedish Rally Evelina Olofsson Crasch, Krasch in i trädSouth Swedish Rally Evelina Olofsson Crasch, Krasch in i träd 

Men vart efter veckorna gick växte värken och problemen fram i min ländrygg. Efter många turer på sjukhuset fick jag vid årsskiftet reda på att jag har en låg disk i nedre delen av ryggen efter avåkningen. Jag vart ordinerad träning och har gått på rehab sedan dess med mycket gott resultat. Jag känner att det blir bättre för varje dag.

South Swedish Rally crasch Evelina Olofsson Team Olofsson

 

Karosserimässigt är PAMen hel! Det saknas bara lite färg sen ska allt maskinellt monteras tillbaka. Jag tänker inte svara just nu när jag tänker åka nästa gång, men förhoppningsvis infinner sig motivationen och jag kanske kör nån sprint i sommar :)

(Reparationen har kommit längre än på bilden)

South Swedish Rally crasch Evelina Olofsson Team Olofsson

.

Någon som däremot gjorde bra ifrån sig 2015 var Linnéa, Hon avslutade 2015 med en 1a plats i Stålsvängen och tog Guld i Nedre Norras Tjejcup och Silver i Ungdomscupen!

Linnéa Olofsson och Steve Olofsson, Vw Polo gupp N Ungdomsklassen

 

2015-02-19

Vinterpokalen gick inte riktigt som vi tänkt oss. Vi startade med nr 5 på dörrarna och såg fram emot en fin tävling med något raka men dock så isiga och fina vägar!

ss2 (ss1) var den krokigaste sträckan och vi slog till med en 5e tid i klassen, jag kände att jag behärskade det moddiga väglaget bra och vi åker vidare mot ss3. vi håller bra tempo från start, men ca 6 min in på sträckan tappar jag bakänden på bilen och den slår i vallen så hårt att bilen far runt och fronten sugs in i snövallen och bilen slår över på tak! Vi bryter sträckan och försöker leta oss ut. Vi åker till servicen (halva sträckan utan ruta), Pappa Steve och Christer mötte upp oss med silvertejp så att vi slapp frysa sista biten! Och tack vare våra servicegubbar och alla hjälpsamma runt i kring som hjälpte oss att fixa bilen kunna vi starta om till ss 5!

Vi gick ut med inställningen att köra igenom dom sista 2 sträckorna och ta oss till mål. Mest för att få köra några mil så snabbt som möjligt för att glömma taklägget. Varken jag eller Paulin gjorde oss illa.

Bilen är nu lagad och ett super tack till Manne Lövgren som ställde upp med kort varsel och lackade bilen!

Redan på lördag är det dags för nästa tävling, Dan Anderssons Minne i Nyhammar. Då kommer Markku Kangas att hoppa in i högerstolen.

Den 27-28/2 är det dags för SM-deltävling nr 2 i Östersund, då är Paulin tillbaka igen!

Incar från rullningen

Evelina Olofsson rullade på ss3 
  

2015-01-29

Skutskärsratten är nu körd, och med bättre resutltat än väntat!

Evelina startade starkt och ledde dom 3 första sträckorna men tappade tyvärr mot slutet..

-det känndes sådär tempomässigt, jag började med att välja fel display så att växelvisaren var så liten att jag inte såg den. det gjorde så att jag inte alls fick någon kännsla i körningen och åkte på fel växel i dom snäva kurvorna!

Men Paulin puschade på och tempot ökade mer och mer men i och med att motorn är ny och jag inte alls är van med hur den beter sig var den inte så lättkörd, men jag kom in i bilen mer och mer för varje kilometer. Motorn som för övrigt vart perfekt, Hej och hå vad den går!

vi lyckades inte vinna men vi knep 2a platsen med 2,7sek till förstaplatsen. Eftersom att vi var 20 startande i B-2wd så fick jag också mitt 5e och sista uppklassningspoäng till att bli A-förare!

-skön start också i nya klubben då jag vart snabbaste Sandviken MK:are i tävlingen! :D säger Evelina

Linnéa körde också Skutskärsratten och tog sig runt utan problem och med ytterligare 5 mil ss i kroppen!

Nästa tävling för linnéa är inte bestämt, Evelina däremot har bara en dryg veckas vila innan det är dags för första SM-tävlingen 2015 i Sandviken arrangerad av Evelina och Linnéas hemma klubb!

 

 Linnea Olofsson, skutskärsratten 2015 Evelina Olofsson, skutskärsratten 2015!

2015-01-17

Vi välkomnar 2 nya samarbetspartners inför 2015års säsong!

Ett friskare liv kommer att hjälpa oss med kost, att äta bra mat, en LCHF kost med så lite socker som möjligt under och mellan tävlingar. för att få så jämn energi som möjligt=bra fokus!

 

 

Jm förarutbildning hjälper oss ekonomiskt under 2015 så att vi ska kunna nå dom målsättningarna vi har. siktet är ju inställt på medalj i JSM!!

Ett friskare livJM förarutbildning

Vill du gå ner i vikt, har du problem med din hälsa, är du ständigt trött och hängig?

Vad du äter (3-5 gånger om dagen, 365 dagar om året) har stor betydelse för hur du mår.

Maten är kraftfull, den kan skada och den kan HELA.

Genom att ta bort sånt som är skadligt ur din kost och istället äta sånt som är uppbyggande för din kropp. Kan du äta dig ner i vikt och till en bättre hälsa, utan att behöva räkna kalorier, gå på diet, äta soppor och pulver eller gå hungrig! Du skall bara äta så naturlig mat som möjligt!

Vi erbjuder kostrådgivning, kurser och föreläsningar till privat personer, företag och föreningar.

Med utgångspunkt ur en lågkolhydratkost, individ anpassar vi kosten för just dina behov.

Vi lägger stort fokus på näringsrik, naturlig mat med så lite processade livsmedel som möjligt.

 

http://www.ettfriskareliv.se

Från och med årsskiftet 2004/2005 bedrivs Toyota Material Handling Sweden ABs (tidigare BT Förarutbildning) tjänster utifrån en franchisemodell. Syftet är att stärka produkterna och bli ännu mer konkurrenskraftig. Beslutsvägarna förkortas lokalt samtidigt som produkterna utvecklas och marknadsförs som en naturlig del av Toyota Material Handling Sweden ABs kompletta produkt och tjänsteutbud.

I Gävleborgs- Dalarnas samt Uppsala län är Janne Morell franchisetagare åt
Toyota Material Handling Sweden AB, inom området utbildning av truck-, kran- och traversförare.
I franchiseåtagandet ingår all administration inom ramen för Toyota Material Handling Sweden ABs förarutbildning, såsom utskick av offerter, bekräftelser, fakturor och utbildningsbevis.
Samt naturligtvis genomförande av utbildning.

Våra instruktörer är godkända av TYA

Genom Toyota är våra liftutbildningar godkända av liftutbildningsrådet

http://www.jmforarutbildning.se

2014-11-26

Team Olofsson Guld prisutdelning rally 2014

Nedre Norra Bilsportsförbunds DM

Linnéa

Silver i Tjejcupen
Guld i ungdomscupen

Evelina

Silver i 2WD
Guld i Juniorklassen
Guld i B-Förarcupen
Guld i Tjejcupen

Glöm inte att vi finns på Facebook, där uppdaterar vi flera gånger i veckan!

FACEBOOK LÄNK

2014-10-29

Stöd Team Olofsson genom att köpa en T-shirt för 150;- +ev frakt!

För att beställa skickar du ett mail till evelina@teamolofsson.se

 
Team Olofsson säljer Rally T-shirts 150;-/st 

2014-10-27

4 Guld och 2 Silver!

Sammanfattninga av säsongen 2014 kommer inom kort!

 

  Guld Team Olofsson första plats vinnare  
   

2014-09-27

Återigen en lyckad tävlingshelg för Mig & Paulin!

Efter vinsten i Rally Norduppland förra helgen var vi riktigt laddade och tog oss an helgens tävling med förhoppningen om att det tempot skulle hålla i sig.
Det var nu dags för Paulins hemmatävling Siljasvängen i Hudiksvall, arrangerad av SMK Hälsinge. Tävlingen ingick i Hälsingeserien och bestod av en sträcka på ca 6 km som kördes 3 gånger med möjlighet att rekognosera 2 varv innan start.
Vi körde in på första servicen med en ledning på dryga 4 sek ner till Jocke Halvarsson. Första sträckan kändes bra dock väldigt hal och det gick ganska brett bitvis.
På de två resterande sträckorna ökades tempot ytterligare och tjejerna kom i mål med en tid som räckte till vinst i klassen B-förare 2WD och en 5e tid totalt i tävlingen, 14 sek upp till totalvinnaren Patrik Flodin.
De två sista vändorna var greppet helt annat och vi kunde åka med en värre attack än på första sträckan, dessutom kunde vi lita på noterna. Det är alltid spännande första svängen när man skriver egna!

Vi har också hunnit köra ett mörkertest som förberedelse inför rally uppsala där en sträcka kommer köras i mörker!


Nästa planerade tävlingar är JSM finalen i Uppsala den 3-4 oktober och sedan FM/DM finalen för Nedre Norra i Örebro den 18 oktober.

Evelina Paulin, Vinst Siljasvängen 5a Totalt!

2014-09-10

Hej! nu var det längesen det uppdaterades här, men det ska de bli ändring på!

Vi har kört 2 deltävlingar i Junior SM, den första kördes i Hässleholm och Snapphanerallyt. Hela tävlingen var det något som strulade eller gick fel!

SS1 och 2 var asfalltssträckan Garnissionen, SS1 körde jag på tok för mycket efter vad jag såg och inte vad Paulin läste och jag körde rakt fram i ett vägbyte.. Vi fick backa för att kunna vända och tappade mycket tid. SS2 gick desto bättre men när vi passerar mållinjen så tänds laddlampan och indikerar att bilen slutat ladda.

Vi kommer in på servicen och våra mekaniker Steve och Lasse gör allt dom kan för att hitta och laga felet. dom byter generator men det blir ingen skillnad! vi beslutar att köra vidare utan laddning då vi åkt så långt för att tävla.

vi startar dag 2 som går på grus. SS3 gick inte alls nå bra då konsentrationen inte var där den skulle! SS4 börjar vi med bra tempo, men efter 4 km i landningen efter ett lyft går drivaxeln av på mitten och vi blir stående vid en gård, där var tävlingen slut för våran del!

East Sweden Rally gick desto bättre! det känndes att det hade blivit lite SS mil under sommaren och det var bitvis mycket tvekande och osäkerhet i körningen, men vi tog oss runt och i slutet av tävlingen hade vi hittat tempot igen! det var 9ss som kördes med varierande vägkaraktär, hälften krokigt och hälften rakt på mycket fin byväg.

Vi vart 7a av 12 stycken startande i min klass. RESULTAT JSM ESR

INCAR TEAM OLOFSSON

Nu laddar vi om inför Helgens tävlingar Malmjärn runt 13/9 start kl 11:00 vid Tors Loge (torsåker) och Rally Norduppland 14/9 start kl 11:00 i Vendel (Rally norduppland är näst sista deltävlingen i NNBF DM/FM)

East Sweden Rally 2014 Evelina Olofsson Paulin Bergqvist

2014-06-16

Vi har sedan den senaste uppdateringen varit iväg och kört 3 tävlingar.
Den 30-31/5 var vi ned till Tingsryd och körde AD bildelar grussprint och Tjej RM i South Swedish Rally.
Dag 1 kördes grussprinten, det var 1 sträcka som kördes 2 gånger och som vi tidigare under dagen hade fått reka. Det var fin väg med krokig karaktär, vilket passade Corsan utmärkt!
Vi gick in med målsättningarna att vi skulle vara super nöjd om våran tid räckte till en
pallplatts, både jag och Paulin satt i halsen när vi såg att vi hade 8:e tid totalt på första varvet och låg i ledning i våran klass! Vi tappade lite på andra varvet, det var på sekunden men vi lyckades ta hem vinsten i klassen och slutade efter ss2 på en 10:e plats totalt i hela startfältet!


Dag 2 var det dags för stora tävlingen SSR och Tjej RM, 8ss kördes och vi gick ut som start nr 12 vilket innebar riktigt fina vägar. Det var mycket rullgrus vilket gjorde det svårt att åka spår. Men vi satte en bra tid och tog ledningen i klassen, som vi sedan höll hela vägen in till mål! Segermarginalen skrevs till 4 minuter och 52 sekunder!

Teamet var i helgen ner till Köping och tävlade i Junior SM , och det visade sig att vi skulle hänga med bättre än förväntat!
Vi ökar farten hela tiden. Det var några ställen vi tog i lite för mycket på men lyckades ändå reda ut det! Vi hade som målsättning att hamna bland topp 6 och lyckades med att sätta en 3:e tid på ss5 och en 2:a tid på ss9 i klassen! och slutade i mål som 5:a i klassen och 6:a totalt med bara 2 sekunder uppåt!
Vi är supernöjda med helgernas prestationer och tänker nu försöka hålla i det här tempot. Vi är inne i ett riktigt bra flyt nu!

Nästa tävling är JSM Snapphanerallyt i Hässleholm, tills dess fortsätter sponsorarbetet så att vi kan åka hela JSM serien redan i år!

Se bilder och filmklipp på Team Olofsson

Incar ss7

 

// Evelina och Paulin

2014-05-28

I lördags var vi iväg och tävlade i Rasbo.

Vi gick ut med full attack från ss1, vägen var spårig och mycket stenig, vi satte där en 3e tid!

SS2 var betydligt finare men dock så rak! varvstoppet fick ge sig till känna många gånger då bilen bara toppar 160 km/h. Men trots detta lyckas vi sätta en 2a tid! Sen var det dags för service och vi fick i oss lite vatten och energi, det var ju trots allt 30 grader den här dagen!

SS3 den kortaste av dagens sträckor, vi tappar tempot och hamnar på en 5e tid i klassen. ss4 körs med hornen växande och vi kör av! ner i diket och 2 hjular och vi måste börja om,, Vi hamnar där på en 6e tid i klassen. Dags för service igen och mekanikerna Pappa Steve och Lasse Karlsson skruvar och kollar för fullt så att det inte blivit några skador på bilen..

Vi åker ut på ss5 vinna eller försvinna var min inställning,, vi låg nu samanlagt på en 4e plats i klassen.

Vi kör med högt tempo under hela sträckan och slår till med en 22a tid totalt i startfältet av 130 st!

Vi slutar då på en 3e plats i klassen 4a sec efter 2an och bara 13 sec efter segraren! 2 super nöjda tjejer som nu laddar om inför SydSvenskaRallyt i Tingsryd på Fredag!

Länk till Resultat

Evelina Olofsson Paulin Bergqvist 3a i Bresontrofén 2014

 

2014-05-23

Imorgon är det dags för rally igen! Det är Rasbo MK:s Bresontrofén som ska
Köras, det är 5 specialsträckor på tot 3,3 mil som ska köras.
Förra året kom Evelina på en 3e plats i B-2wd i år siktar hon på vinst!

"Jag känner att tempot verkligen finns där,, imorgon ska jag göra allt för att bevisa
det!" -Evelina

Redan nästa torsdag drar Teamet ner på nästa tävling, nämligen Tjej RM i Tingsryd.
Det är i dagsläget endast 4 tjejer anmälda, därför har teamet lagt om planerna inför
säsongen 2014 (MER INFO KOMMER)
Men vi kommer att köra South Swedish Rally som planerat nästa helg!
Det är då 2 tävlingar en grussprint på fredagen och sedan SSR på lördagen.

"Jag är riktigt laddad och otroligt tacksam för att jag lyckats hitta en kartläsare
som Paulin! hoppas vi har en lång tävlingskarriär tillsammans framför oss!"
-Evelina
Evelina och Paulin Rally Team Olofsson tävling på Gotland

2014-05-04

Den 25-26/4 var vi på Gotland och körde! det var 6ss fördelat på 2 dagar

vilken häftig tävling jag har aldrig kört nå liknande!

klicka er in på facebook för refferat bilder mm! (alla kan titta, man behöver ej vara medlem på facebook!)

https://www.facebook.com/RallyTeamOlofsson?ref=hl

2014-02-26

Ett referat från Evelina Dan Anderssons Minne Grängesberg:

Vi startade helgen med att Paulin vart sjuk,, inge kul! Men det löste sig då pappa tog fram sin gamla kontaktbok och fick tag i Stig Abrahamsson och därmed stigs dotter Marie Abrahamsson!

Vi åkte mot grängesberg och Dan Anderssons minne, startade ss 1 med full attack men vi kom ur takt med noterna, vägarna var slaskiga och mycket moddiga.
Ss2 gick bättre och ss3 gick riktigt bra tills vi åkte ikapp bilen framför och vart hindrade efter halva sträckan! Vi tog oss förbi efter en bra stund och in i mål. Men grabben framför var riktigt schysst och bad om ursäkt för att han hindrat oss!
Trotts detta hade vi en bra tid.

Ss4 körde vi inte i takt i bilen igen och vägen var mycket krokig och smal, och det stog bilar hejvilt i snödrivorna (dom små som fanns) men lyckas ta oss till slutmål och på en 6e plats i klassen! Inte super nöjd med tävlingen.. men jag är otroligt glad att Marie ställde upp och läste åt mig, utan henne hade jag inte kunnat åkt denna tävling och fått dessa viktiga mil!

Nu laddar vi för fullt inför Lima, och då ska Paulin vara på benen och läsa noter igen!

Evelina Olofsson, Marie Abrahamsson Dan Anderssons Minne

2014-02-18

Mitt i allt deppande av inställda tävlingar har Teamet varit på Hofors Idrottsgala där
Evelina var nominerad till årets kvinnliga Idrottsprestation.
Tyvärr hade vi inte turen att vinna men vi hade en riktigt trevlig kväll!

Till helgen är det dags för tävling igen, Den här gången är det Dan Anderssons Minne
I Grangärde som ska köras. Det är 4 ss fördelat på 4,9 mil Specialsträcka.'
"Vägarna ser riktigt bra ut och vi är laddade till tusen, Det är Paulin Bergqvist som ska
premiär läsa för i år. Hon åkte med i höstas på Malmjärn Runt och det fungerade klockrent"
Säger Evelina.

Klicka er in på kartläsare här på sidan om ni är nyfiken på vem Paulin är!
Evelina och Linnea Olofsson på Idrottsgala 2014

2013-12-02

Prisutdeling i Gävle

Säsongen 2013 är nu avslutad! och planeringen inför 2014 är mer än i full gång. Tävlings kalendern för vintern är spikad och kommer upp här inom kort.

I Lördags var Teamet in på Prisutdelning i Gävle, där bjöds det på god mat och vi fick kliva fram och hämta våra 2 guld!

Guld i B-förar klassen

Guld i Junior

4:a i 2WD vi förlorade Bronset då vi bröt på sista deltävlingen i sigtuna..

Nytt inför nästa år är att Paulin Bergqvist kliver in i bilen som ny kartläsare! Paulin läste noter åt mig under Malmjärn Runt, Det fungerade klockrent. Ser framemot nästa säsong och ytterligare ett år i PAMen!:)

 Evelina Olofsson Lars Gustafsson Prisutdelning!

Stort Tack till Lars Gustafsson

som läst åt mig i år, stora framsteg har det blivit!

 Nora Trofén Evelina OlofssonBresontrofén Evelina Olofsson

2013-10-21

Vi inledde med bra tempo på ss1, det var en smal och krokig väg som passade Corsan och mig bra. Vi satte en 5e tid på sträcka 1! (dock så är det minutfel i resultatet det ska vara 07:01,7)


Ss2 bestod av bred och fin väg, men något hal! Vi tappade lite tempo men var fortfarande med i matchen! Ss3 var en kort och snabb sträcka, mycket svängar i hög fart det gillar vi!


Ss4 kom vi inte längre än startljuset räckte, 50 meter in på sträckan rasar drivaxeln på vänster sida. Och där vart vi stående resten av dagen. riktigt surt när jag kände att vi verkligen var på g!

I och med att vi lära bryta tappade vi våran 3e placering i NNBF:s FM i 2:WD, vi slutade på en stolt 4:e plats! men det bästa av allt vi tog GULD i Juniorklassen!! Samt GULD i B-förar klassen!!


Den här säsongen har gett mig otroligt mycket erfarenhet och jag känner att tempot kommer, det finns där! Men det har också varit en händelserik säsong med brutna tävlingar och tekniska problem som vi tagit lärdom av.
kommer med kalender på tävlingar inför nästa år inom kort!

Jag vill bringa ett stort tack till alla som följer och stöttar oss! det gör det ännu roligare att köra!

Inför nästa säsong blir det ett byte i bilen,, mer info kommer!

Evelina Olofsson, Rally YFD.

2013-09-24

Ja ytterligare en tävling i NNBFs FM/DM är nu körd! Jag ligger nu och väger på ett trappsteg i tempot men jag väger över mer och mer på den snabba sidan dock var det föt mycket gungbräda den här tävlingen! Men jag klättrar i FM stegen då jag nu ligger 2a totalt i 2WD och 1a i Junior! Det har varit på tok för långt mellan tävlingarna i sommar och det känns i körningen..
Nu närmar sig hemma tävlingen med storm steg. Paulin Bergqvist kommer att ta platts i högerstolen, ska bli riktigt kul!

Förberedelserna för tävlingen är på max på klubben och som sekreterare fick jag uppgiften att fixa programmet! :) samtidigt som vi bytt tank på rallybilen och ska nu bara montera ny plast under. sen är vi fit for fight igen!

Evelina Olofsson Rally NoraTrofén

2013-09-10

Haha. Kan man göra annat än att skratta?

bra tid på ss1 och vi åker mot ss2 bilen stannar på tkn till ss2 någonting med elen ,lyckas få fart på bilen och kunde köra ss2 med hornen i pannan! vi får punktering på vänster fram med ca 200m kvar till mål, vi åker över mål linjen och jag sätter mig ner vid målet och ska köra av muttrarna med maskin.... inge batteri där heller! Humöret inte på topp. Men vi hitter ett fälgkors och byter däck och åker sträcka 3 bilen går som en orm och jag väljer att gå ner på tempo, kommer i mål och åker ut på transporten och bilen dör igen!! Så där stog vi och hade det bra i solen! men ändå nöjd efter att ha visat att jag hänger med i klassen!

På lördag ska vi tävla i nora, då sitter Lars Gustafsson bredvid. tävlingen ingår i Nedre Norra FM där ligger vi nu 1:a i Juniorklassen och 4:a i 2WD! :)

 

Evelina Olofsson och Eva Olofsson bröt efter ss3 i kolsvarundan

2013-08-21

Tävlingen i lördags gick väl inte som jag tänkt mig,, var inte alls på tävlingsmode och tempot valde att lysa med sin frånvaro, men nu är förhoppningsvis rattrosten borta!

Bilen är nu ren och fin, inga krämper sen helgens tävling..:)

På fredag åker vi ner till Kolsva för att köra deras tävling, 53,5km SS kommer att köras, tre sträckor som går 2 gånger. ska bli riktigt kul! även denna gång sitter mor i högerstolen.

Linnea kommer att åka med Erika Söderman!

 

Evelina Olofsson Fordonsvård på Opel Corsa grupp H rallybil

 

 

2013-08-17

Rallybilen genomgången och klar för tävling! imorgon bär det av till Ludvika för att köra en sprint på 6km ss! håll tummarna:)

håll utkik på vår Facebooksida för att se hur det går under dagen!

2013-08-05

Ny Design Team Olofsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny Design på Rallybilen!

Kolla in Videon för att se incar ifrån vårat test!

INCAR Länk

2013-06-09

Dagen bjöd på 4 fartfyllda sträckor som omfattade totalt 3,4 mil ss och 16 st ekipage i klassen.

Första sträckan var riktigt sönderkörd när vi kom som start nr 69. Vi slog i en sten ordentligt med vänster framhjul men som tur var ingen punktering! Vi satte en helt okej 5e tid på ss1. Ss 2 ökade vi tempot men vart surt nog hindrade av en bil och tappade några sekunder så även där en 5e tid i klassen. Tempo dipp på ss 3 och vi trillade ner på en 6e placering. På väg ut till sista sträckan öppnade sig himmelen och regnet vräkte ner. Men med fullt fokus och klockren läsning av kartisen Lars så knep vi en 3e tid i klassen och därmed också 3e platsen! Tyvärr får ni inte se mycket incar ifrån den här tävlingen, då tekniken valde att ge upp 2 min in på 1a sträckan.. Men i och med den placeringen ligger vi nu 1a i Juniorklassen i NNBFs FM och 4a i klassen för 2WD!

 

2013-04-08

Vilken toppen helg, allt har varit bra förutom vädret på söndagen. men oj så mycket folk det kom ändå! vi bjöd på kaffe och bulle och det uppskattades av många. Vi ställde ut och visade våra samarbetspartners och jag fick pressentera mig själv och teamet för många nyfikna mässbesökare.

Tack till alla som gjort det möjligt för mig att åka på mässan!

Autoexperten, Autosmart, Hofors Sparköp, Hofors MS, Hofors digitaltryck, Hofors Autoservice, Champion Oils och Omni reklam!

 

Evelina Olofsson på Mässa i Bollnäs MotorrevynEvelina Olofsson Motorrevyn Bollnäs 2013Evelina Olofsson på Mässa i Bollnäs Motorrevyn.

 

2013-03-19

KOM OCH SE MIG OCH MIN BIL PÅ NORRLANDS HÄFTIGASTE MOTORSHOW 2013!
Lördag 6 April 10-18
Söndag 7 April 10-16

BOLLNÄS ISHALL
Frelugavägen 2
821 30 Bollnäs

Hemsida: http://www.motorrevy.se/Motorrevy 2013 Bollnäs

2013-03-10

LBC-ruschen bestod av 5ss grymt häftiga vägar! Inte en sten så långt ögat kunde nå..

Vi började ss1 med hyffsat tempo,, En miss i ett vägbyte men annars helt okej körning. SS2 höjde vi tempot ett till snäpp och hotade en snövall rejält men det redde upp sig de med,:P övriga 3ss flöt på kanon och jag gick i mål med ytterligare 7,8 mil i kroppen och på en 4e plats i klassen. Limas tävling var också den sista deltävlingen i Vinter Rally Cup och där hamnade vi på en 3:e plats i klassen 2WD B/C-förare!
Incar kommer under kvällen, ta en stund och åk med vet ja! Limas vägar är nått man måste uppleva!:)

Evelina Olofsson Rally LBC-ruschen Lima 2013

2013-03-02

Evelina startade lite avvaktande på ss 1, en otroligt fin sträcka! startade ss 2 och där kom farten hos Evelina. men med 1,5 km kvar så går växellänkaget sönder och dom får åka på 2an till målet. där går länkaget av helt och det var där med färdig kört.

"Det var 2 riktigt fina sträckor jag fick åka, synd att det hände när tempot var på väg upp. men vi tar nya tag och försöker behålla tempot och lite till inför Lima nästa helg!:)" Säger en besviken men endå glad Evelina.

2013-02-26

Just nu är kartisen Eva och föraren uppe i Sälen och laddar upp med skoter och friskluft inför helgens rally i Järbo. Deltävling 3 i NNBFs DM. Evelina var in till Gävle i söndags på NNBFs årsmöte där hon vart inröstad i Nedre Norra Bilsportsförbunds styrelse! "Riktigt roligt att kunna framföra idéer och ha chans att förändra. kommer bli otroligt lärorikt!" säger en stolt Evelina.

2013-02-18

Lördagen bestod av moddiga och svårkörda vägar. SS 1 började helt okej, En vända in i en snövall men det redde hon upp utan snöskottning. Efter det gick de bra fram tills de att Evelinas glasögon immade igen, men som hon lyckades få av sig under sträckan. J-Tech justerade om dämparna inför nästa sträcka och fästet vart betydligt bättre. SS2 hade också bättre underlag och vi höll ett jämnt tempo under hela sträckan. SS 3 började tempot dippa och det vart en snövalls vända igen men som Evelina åter lyckades få upp bilen på vägen. SS4 startade med självförtroendet på sniskan och gick helt utan tempo. Dagen slutade med en 8:e plats. Med på servicen var J-tech, Christer, Pappa steve och Mamma Eva som skruvade för fullt när det behövdes, Stort tack till er!

"Jag är relativt nöjd med dagen, jag satsade på en högre placering men får vara nöjd med en 8:e plats. Första B-förar tävlingen är nu avklarad och nu kan det bara bli bättre!" säger Evelina

Nu laddar vi om inför Järbo och Gestrikekannan den 2/3, 3:e deltävlingen i DMet och Winter rally cup!

2013-02-10

Oj vilken upplevelse helgen har varit! Evelina Olofsson och världens bästa kvinnliga rallyförare Michéle Mouton
Det har man väl aldrig kunnat tro att man skulle få bo hemma hos Ramona och dessutom träffa Michele Mouton! Jisses snacka om att jag varit i himmelen. Jag har haft en riktig toppenhelg i Kil med 6 härliga tjejer! Det har pratats Rally utbytts erfarenheter och idéer. Många bilder vart det när vi besökte Collins Crest tror folk vart rätt imponerad när Sveriges nästa kvinnliga elit kom gåendes med Ramona i täten!

Ikväll ska bilen testas! För om en vecka är det dags för Skogsrundan i Ludvika. Första tävlingen som B-förare!:D

 

 

 Evelina och Michéle Mouton på Svenskarallyt 2013Loeb Young Female Drivers fotoshootRamona Karlsson YFDs första träff här vid Colins Crest

2013-02-05

YFD

Ramona har tillsammans med Svenska Bilsportförbundet har nu utsett de sju kvinnliga förare mellan 15-20 år som under nästa år kommer att vara med i det nya projektet Young Female Drivers.

Projektet kommer att ledas av Ramona, och fyra träffar kommer att arrangeras under 2013.
- Syftet är att ge tjejerna inspiration, och tips och råd längs vägen i deras motorsportsatsningar. Jag har själv tävlat i motorsport sedan jag var 12 år, och vill gärna dela med mig av de erfarenheter jag har haft längs vägen i min karriär. Kan jag hjälpa någon att både spara tid och att undvika begå misstag, skulle det verkligen kännas jätteroligt, säger Ramona, som hoppas att detta är uppstarten av ett koncept som kommer att utvecklas i framtiden.

De sju uttagna kvinnliga förarna är:
Jonna Eson Brådhe, Mälaröarnas MK, Lina Björklund, Hedesunda MK, Frida Axelsson, Skillingaryds MK, Jessica Persson, Hede MK, Evelina Olofsson, Hofors MS, My Adolfsson, SMK Nyköping, Maja Kärnkvist, ÖMFF.


På Torsdag är det nu dags för mig att packa väskan och bege mig mot första träffen med YFD. Vi ska ut och kolla på Svenska Rallyt och gå på servicen på Fredag. sen på kvällen väntar en Föreläsning. Lördagen spenderas med utbildning och fotografering!

// Evelina Olofsson

2013-01-29

Evelina höll samma härliga tempo den här helgen med!

Hon höll ett bra tempo hela tävlingen och slog många erfarna åkare och slutade på en 1:a plats i klassen och en 7:e plats totalt! Den här tävlingen var onotad och Eva var Co-driver.

"Tävlingen i Skutskär gick riktigt bra. Jag körde stabilt och mitt på vägen och det gav resultat. Det var en riktigt fin tävling med riktigt roliga vägar med bra variation. Dessutom så tog jag sista poängen och vart därmed B-förare! vilken lycka!:D. Nu är det bara att hålla i tempot och få så mycket mil i kroppen som de bara går! :)" /Evelina

Resultat

Copyright © 2013 - 2022 TeamOlofsson.se |